Selecteer een pagina

We krijgen steun uit alle hoeken!

26 mei 2023

Stop de Torens is vorige week van start gegaan en geniet duidelijk veel steun in onze gemeente, van het Zoute tot in Heist. We krijgen zelfs steun vanuit het schepencollege!

En wat nu?

Op korte termijn blijven we iedereen informeren. Er wordt veel valse informatie verspreid. Zo heeft de gemeente haar intentie gecommuniceerd om in de toekomst anders te werken, maar volgens hun persbericht worden de huidige procedures gevolgd voor alle lopende projecten. Aan de plannen voor het Plaza-project op het Wielingenplein verandert dus niets! We zetten onze bewustmakingscampagne dus verder. Op dit moment worden flyers verspreid, en we blijven actief via onze Facebookpagina en website.

Wil je ons steunen?

Print dan deze poster, en hang hem thuis aan het raam. Zo maken we duidelijk dat we niet alleen staan. Samen staan we sterk!

Hoe ziet de verdere timing er uit?

Projectontwikkelaar POC verklaarde vandaag in Het Laatste Nieuws dat ze voor de zomer nog een vergunningsaanvraag zullen indienen. Dan is onze kans om bezwaarschriften in te dienen tegen deze torenbouw. We bereiden ons voor, en houden jullie op de hoogte hierover.

Aarzel intussen niet om onze boodschap te delen via sociale media, of via WhatsApp te sturen naar vrienden, kennissen en buurtbewoners.

 

Onze doelstellingen

 1. Behoud van het unieke karakter en de charme van Knokke-Heist:
  We streven naar een harmonieus evenwicht tussen hoogbouw en laagbouw, waarbij het specifieke karakter van Knokke-Heist behouden blijft.

 2. Groene en ecologische duurzaamheid:
  Onze inspanningen richten zich op het beschermen van het Zwin, het vogelreservaat, het bevorderen van groene mobiliteit en het behouden van de natuurlijke schoonheid van strand en zee.

 3. Diverse mobiliteit:
  We willen mobiliteit in al zijn vormen behouden, of het nu te voet, met de fiets of met de auto is, om de toegankelijkheid van onze stad te waarborgen.

 4. Behoud en ontwikkeling van sportfaciliteiten:
  Sport heeft een centrale plaats in onze gemeenschap. We streven ernaar om bestaande
  sportfaciliteiten te behouden en nieuwe te ontwikkelen, variërend van zeilen en fietsen tot tennis, golf en bowlen.

 5. Bescherming van lokale economie:
  We zetten ons in voor het welzijn van lokale handelaars, die essentieel zijn voor het karakter en de levendigheid van onze stad.

 

 

Bereikte doelen

  1. Opheffing vista en hoogbouwnota:
   Onze inspanningen hebben geleid tot de opheffing van de Vista- en Hoogbouwnota.

  2. Lopende politieke audit:
   Een lopende audit op verschillende politici, om transparantie en verantwoordelijkheid te waarborgen.

  3. Media-aandacht:
   Meer dan 200 artikelen zijn verschenen in nationale, regionale en lokale media, waardoor onze zaak de aandacht krijgt die het verdient.

  4. Reportage van Pano (VRT):
   Onze boodschap heeft de nationale televisie bereikt via een Pano-reportage op 29 november 2023, die de invloed van bouwpromotoren in Knokke-Heist belicht.


   

   

Jouw steun komt van pas!

Houd mij op de hoogte van STOP DE TORENS

Over Stop de torens

Over Stop de torens

Als burgerinitiatief strijdt Stop de Torens voor het behoud van het authentieke stadslandschap van...