Valéry Lippens (52), zoon van wijlen burgemeester Leopold Lippens, stapt in de politiek

10 aug 2024

Valéry Lippens stapt in voetsporen van vader en neemt toch deel aan verkiezingen

Valéry Lippens (52), de zoon van de overleden burgemeester Leopold Lippens, wordt in oktober lijstduwer voor Gemeentebelangen, de partij die zijn vader oprichtte. Ondanks zijn eerdere aarzeling heeft hij besloten om deel te nemen aan de verkiezingen.

Drie jaar na het overlijden van zijn vader komt Valéry Lippens naar voren voor Gemeentebelangen. Hij heeft lange tijd gewacht omdat hij zich niet wilde mengen in het politieke leven. “Mijn wens is om de visie van mijn vader voor Knokke-Heist voort te zetten. Daarnaast wil ik ervoor zorgen dat onze prachtige gemeente wordt geleid door een team van integere, gemotiveerde en onafhankelijke personen die boven alles de belangen van onze gemeente verdedigen,” zegt hij.

Leopold Lippens was meer dan veertig jaar burgemeester van Knokke-Heist en groeide uit tot een invloedrijke figuur in de gemeente. In 2018 ontving hij nog 7.420 voorkeurstemmen in een gemeente van meer dan 33.000 inwoners. Onder zijn leiding ontwikkelde Knokke-Heist zich tot een populaire bestemming voor de elite, en hij was niet bang om controversiële uitspraken te doen, zoals zijn opmerkingen over ‘frigoboxtoeristen’ en zijn oproep om illegale migranten op te sluiten in kampen.

Na het overlijden van Leopold Lippens ontstond er echter een ongekende politieke tumult in het anders zo rustige Knokke-Heist. Met de deelname van Valéry Lippens hoopt Gemeentebelangen, de partij die zijn vader oprichtte, extra geloofwaardigheid te verwerven.

Valéry Lippens zal als lijstduwer optreden. Burgemeester Jan Morbee (GBL) verklaart dat Lippens gaandeweg overtuigd raakte om deel te nemen. “Het team van Gemeentebelangen heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de toekomst van Knokke-Heist veilig te stellen. De sterke spirit binnen de groep heeft een positieve impact op Lippens gehad, waardoor hij zijn betrokkenheid wil benadrukken met een plaats op de lijst,” zegt Morbee. Hij zelf blijft lijsttrekker van de partij.

“Ik ben verheugd deel uit te maken van dit vernieuwde team dat bestaat uit een gezonde mix van veelbelovende jonge talenten en ervaren kandidaten,” aldus Lippens. “Wij werken samen om het DNA van onze gemeente verder te versterken en uit te bouwen.”

 

 

Bron: Jve (2024, 10 augustus). Valéry Lippens stapt in voetsporen van vader en neemt toch deel aan verkiezingen. Het Nieuwsblad.. 

 

Houd mij op de hoogte van STOP DE TORENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.