Projectontwikkelaar in beroep tegen weigering van bouwproject

20 jul 2024

Projectontwikkelaar in beroep tegen weigering van bouwproject, actiecomité organiseert tegenaanval

Projectontwikkelaar ION gaat in beroep tegen de weigering van een omgevingsvergunning voor een project met 117 appartementen aan de Heistlaan in Heist. In mei had de gemeente de vergunning geweigerd, na ontvangst van 639 bezwaren, ingediend door buurtbewoners en het actiecomité SOS Heist aan Zee. ION/NV PDF2 Construct heeft nu besloten om beroep aan te tekenen bij de provincie. De hoorzitting is gepland voor 1 oktober.

Het actiecomité laat dit niet ongemoeid en start een crowdfunding om een advocaat in te schakelen. “We moeten nu reageren op het beroep van de projectontwikkelaar”, aldus Tine Fouquet van SOS Heist aan Zee. “Ons comité zal vertegenwoordigd zijn tijdens de hoorzitting. Het is cruciaal dat we onze stem laten horen en proberen om de bouw van deze appartementen te stoppen. Elke bijdrage is belangrijk en helpt ons om een sterk juridisch dossier op te bouwen.”

Het bouwproject is controversieel. Zowel de bewoners als het gemeentebestuur geven de voorkeur aan eengezinswoningen boven appartementsgebouwen. Bovendien bevindt het geplande project zich in een overstromingsgevoelig gebied en grenst het aan een groene zone. “We moeten onze gemeente en de groene ruimte die er nog over is beschermen,” benadrukt Fouquet. Ook organisaties zoals Greenpeace en Bescherm Bomen en Natuur hebben bezwaar ingediend tegen het project, dat grenst aan het beschermde natuurgebied Vuurtorenweiden-Sashul.

 

Bron: J.V.E. (2024, 20 juli). Projectontwikkelaar in beroep tegen weigering project met 117 appartementen, actiecomité in de tegenaanval. Het Nieuwsblad.

 

Houd mij op de hoogte van STOP DE TORENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.