560 bezwaren tegen bouwproject

26 apr 2024

Actiecomité SOS Heist aan Zee’ Dient 560 Bezwaren In Tegen Nieuwbouwproject

In Knokke-Heist heeft het actiecomité ‘SOS Heist aan Zee’ 560 bezwaren ingediend tegen een gepland nieuwbouwproject langs de Heistlaan. Het project, ontwikkeld door ION, voorziet in de bouw van 117 appartementen, waarvan 40 procent bedoeld is voor betaalbaar wonen. Desondanks uiten buurtbewoners ernstige zorgen over de impact op de omliggende natuurgebieden.

Bezorgdheden over Natuur en Overstromingsgevaar

Het actiecomité benadrukt dat het beoogde perceel deels ligt in een overstromingsgevoelig gebied, wat volgens hen een belangrijk risico vormt. Dit is niet de eerste keer dat het project op weerstand stuit. Bij een eerdere aanvraag werden al honderden bezwaarschriften ingediend, waarna de projectontwikkelaar enkele aanpassingen doorvoerde. Toch vinden omwonenden dat deze wijzigingen onvoldoende zijn om de negatieve effecten op de natuur en de omgeving te beperken.

Vragen Rond Betaalbaar Wonen

Hoewel 40 procent van de appartementen als ‘betaalbaar’ wordt bestempeld, uiten de tegenstanders ook twijfels over de geschiktheid van deze woningen. Het comité wijst erop dat slechts twee van de appartementen drie slaapkamers hebben, waardoor er volgens hen onvoldoende rekening wordt gehouden met de behoeften van jonge of nieuw samengestelde gezinnen. Zij pleiten voor betaalbare eengezinswoningen in plaats van kleine appartementen, om zo beter in te spelen op de vraag van de lokale bevolking.

Projectontwikkelaar ION verdedigt de plannen en gelooft dat het project een positieve bijdrage kan leveren aan het vervullen van de woondromen van vele gezinnen. Desondanks blijft het protest aanhouden, met een grote hoeveelheid bezwaren als resultaat. Het is nu aan de lokale overheid om een beslissing te nemen over het vervolg van het project.

Bron: Krant van West-Vlaanderen (2024, 26 april). 560 bezwaren tegen bouwproject. Krant van West-Vlaanderen.

 

Houd mij op de hoogte van STOP DE TORENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.